Köpvillkor

Tjänster 

Privatläkare Evangelos Lolis AB erbjuder fullständig utredning och behandlingar av hormonrubbningar och internmedicinska sjukdomar. Vi erbjuder även hjälp med hälsokontroller (EKG, spirometri, klinisk undersökning samt prover) intyg, receptförnyelse och telefonrådgivning. Utredningarna genomförs via en tjänst (Vårdalliansen) där flera kliniker med olika specialistområden samverkar.    

Vårdguiden på www.1177.se eller via telefonnummer 1177 finns för dig som vill söka tips och råd. 

Vid akut sjukdom ring alltid 112. 

Leverans och Leveranstid 

Leveranstiden benämns den tid som det tar från det att provtagning eller underökning genomförts fram till den tidpunkt då du får meddelande om att dina resultat har anlänt.  Leveranstiden varierar beroende på vilken tjänst som beställts och kommuniceras till dig vid läkarbesöket. Vi strävar efter att leverera så snart vi kan, men i samband med storhelger kan det ta längre tid för till exempel provsvar som analyseras på laboratorier. 

Provsvar eller andra medicinska resultat kan nås via säkert digitalt journalsystem, med inloggning och identifiering via BankID. Alternativt kan de hämtas ut fysiskt hos Privatläkare Evangelos Lolis AB i Karlstad eller skickas till din hemadress via post. 

På grund av sekretess och lagstiftning kommer Privatläkare Evangelos Lolis AB inte kommentera medicinska resultat via e-post eller telefon annat än om provsvaren är gravt avvikande och behovet väger tyngre. 

Ångerrätt 

Enligt distansavtalslagen har du rätt att inom 14 dagar från det att du beställer en tjänst frånträda beställningen (ångerrätt) genom att meddela oss om detta.    

Verkan av utövad ångerrätt 

Om du väljer att utöva din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka betalningar vi fått från dig. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. 

Förverkad ångerrätt 

Ångerrätten gäller endast under förutsättning att vi inte har påbörjat leveransen av den tjänst för vilken du vill frånträda en beställning. Om tjänsten påbörjats till viss del under ångerfristen återbetalar vi den del av tjänsten som ej har utförts.  

Vi kommer att ta ut en administrativ avgift när e-remiss blivit skickad i ditt personnummer.  

Har du bokat in besökstid krävs att du avbokar tiden senast 24 timmar innan avtalad besökstid. Om du inte kommer till avtalad besökstid förbehåller Privatläkare Evangelos Lolis AB sig rätten att debitera fullt belopp utan skyldighet att återbetala avgiften. 

När tjänsten (t.ex läkarbesök eller behandling) väl genomförts kan köpet inte ångras. 

Giltighetstid e-remiss 

Eventuell e-remiss skapas efter att betalning inkommit. Observera att din remiss är giltig i tre månader från och med beställning. Därefter förfaller remissen och köpet. 

Priser  

Privatläkare Evangelos Lolis AB förbehåller sig rätten att ändra priserna som anges på evangeloslolis.se.  

Sjukvårdstjänster är momsfria. Alla priser skrivs i Svenska kronor och visas inklusive eventuell moms.  

Betalning 

Vi tar betalt endast med kreditkort, swish eller via plattformens (Vårdalliansens) betallösningar.

Betalning med Payson. Betalning sker enkelt och tryggt med Payson. Du behöver inte ha ett konto hos Payson sedan tidigare för att kunna betala. Slutför köpet direkt med VISA, MasterCard samt de svenska bankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Du kan också välja att betala i efterhand på faktura eller att delbetala över 3-24 månader. Payson håller höga säkerhetskrav och för alla kortbetalningar används 3D-secure teknik. Flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet sedan 2004. Läs mer här: www.payson.se

Alla besök/videosamtal betalas innan besök. 

Kostnader för blodprover/odlingar, röntgen, remisser och andra undersökningar som sker utanför kliniken kan tillkomma senare via faktura. Fakturor som skapas i efterhand baseras på laboratoriernas priser med tillägg av patientavgifter för hantering och ansvar.

Lagar och skyldigheter 

Privatläkare Evangelos Lolis AB är registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg. Till dem kan du anmäla om du har synpunkter eller klagomål.  

Privatläkare Evangelos Lolis AB följer konsumentköplagens (1998:932) regleringar. Vid godkännande av dessa villkor ger du Privatläkare Evangelos Lolis AB tillstånd till att behandla dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Privatläkare Evangelos Lolis AB är personuppgiftsansvariga för behandlingen av personuppgifter på webbplatsen och vidtar åtgärder för att skydda dessa uppgifter, i enlighet med 31 § i personuppgiftslagen. 

Reklamation 

Kontakta oss på info@evangeloslolis.se om du inte är nöjd med någon del av den tjänst vi erbjuder.  

Uppgifter om företaget 

Privatläkare Evangelos Lolis AB,  

Drottninggatan 19, 652 25 Karlstad  

Organisationsnummer: 559230-1674 

Mail: info@evangeloslolis.se, Tel: +46 54 771 22 50